Academia de Advocacy împreună cu Universitatea “Petru Maior” au organizat azi, 15 martie 2013, ora 11.00, conferința cu tema Ce șanse reale avem să influențăm politicile publice? din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”. Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Magna a Universității “Petru Maior”.
“Mediul academic trebuie să devină un factor important în influențarea reală a politicilor publice, prin implicarea constantă și consecventă în elaborarea de studii și analize de impact ale proiectelor de acte normative, prin formularea de opinii documentate și implicarea în dezbateri publice.” (Radu Nicosevici, Președinte Academia de Advocacy).
În cadrul conferinței de la Târgu-Mureș au fost prezentate perspectivele pe care Academia de Advocacy și proiectul Partener Activ și Implicat le propune mediului academic și nu numai.
Platforma virtuală de consultări publice și alerte legislative Vocea Ta (www.transparenta.ro) monitorizează zilnic peste 110 website-uri: ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, primăriilor și consiliilor județene din România și a website-ului “Your Voice in Europe”. În cele 40 de domenii de interes monitorizate zilnic sunt elaborate lunar peste 30.000 de alerte legislative, transmise către cei peste 1000 de utilizatori înregistrați ai platformei, în acest moment.
Au fost colectate 463 de opinii scrise și transmise autorităților publice, pe marginea consultărilor publice. Parte din ele au devenit povești de succes, concretizate în opinii scrise preluate integral sau parțial în forma finală a reglementărilor legislative.
De exemplu, Liga Scriitorilor Români, Filiala Alba şi Asociaţia Sunetul Muzicii Sebeş au formulat, prin intermediul platformei "Vocea Ta", o serie de propuneri pe marginea calendarului acţiunilor culturale proiectat pentru anul 2012 de către Consiliul Judeţean Suceava.
Iniţiatorul a inclus în Calendarul Acţiunilor Culturale 2012 un număr de trei evenimente propuse de cei doi utilizatori ai platformei: o seară muzicală cu ocazia Zilei Muzicii Europene, activităţi culturale pentru persoanele de vârsta a treia cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în Vârstă şi activităţi culturale pentru şi cu participarea persoanelor cu deficienţe, prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.
Tot la sugestia recepţionată prin intermediul platformei, în anul 2013 va fi editat un calendar cultural de birou, iar în Calendarul Acţiunilor Culturale 2013 vor fi incluse şi evenimente dedicate zilelor mondiale ale poeziei şi ale teatrului.
În plus, utilizatorii platformei au fost invitaţi să îşi exprime opiniile şi cu alte ocazii, acestea fiind apreciate la superlativ, chiar dacă provin dintr-un alt judeţ al ţării.
- +40 722 460 548
- office@advocacy.ro
Menu