Misiune

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiilor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby,  instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.

MISIUNEA Asociaţiei „Academia de Advocacy” este de a crea o instituţie model dedicată: (1) promovării excelenţei profesionale în aplicarea practicilor avansate de advocacy, (2) întăririi participării societăţii civile la dezvoltarea politicilor publice şi (3) dezvoltării continue a capacității de intervenție eficientă a grupurilor societății civile în relația cu decidenții politici.

De asemenea, Academia de Advocacy asigură servicii de suport de tip virtual, prin platforma Vocea Ta, printre care:

  • avertizări la zi pentru proiecte legislative pe domenii de interes pentr membrii societății civile;
  • facilitarea transmiterii de opinii către inițiatorii legilor și reglementărilor;
  • facilitarea accesului la informații, cărți și publicații din domeniul lobby, advocacy și influențării deciziei publice.

Academia de Advocacy promovează asistența tehnica și tehnicile profesionale pentru orice grup interesat al societății civile cu respect reciproc, transparență și responsabilitate socială, în scopul consolidării sistemului de democrație participativă la care a aderat.

Close Menu