Invitație de presă

Academia de Advocacy vă invită la conferința de presă-multiplex de lansare a mișcării civice Coaliția 52 , care se va desfășura vineri, cu începere de la ora 11:30, la sala „Ion Mincu 1” a hotelului Capital Plaza din București, (Bd. Iancu de Hunedoara,  nr 54) cu intervenții în sistem de videoconferință din Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Bacău, Constanța și Ploiești.

COALITIA 52 este formată din cetățeni și asociații legal constituite, care cunosc și au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică din România, cu precădere în cadrul proiectului ,,Partener activ și implicat”. Scopul Coaliției este de a impune modificări ale legii care să garanteze consultări publice corecte și oneste, inclusiv sancțiuni pentru cei care o încalcă.

Protestele de stradă din ultimele zile au evidențiat cu claritate nemulțumirea unui popor care a fost prea adesea ignorat de cei care îl conduc. De la legislația sistemică – cea electorală, cea privind educația, cea privind resursele energetice și minerale – la cea cu efecte sociale directe – legi importante au fost adoptate fără o consultare publică consistentă, sinceră și profesionistă, așa cum prevede legea. Este mai mult decât o simplă problemă de comunicare între guvernanți și guvernați. Este o chestiune care ține de însăși esența democrației”, a declarat Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.

În cadrul conferinței, Academia de Advocacy va prezenta rezultatele primului studiu comprehensiv privind modul în care autoritățile de la nivel central, județean și local respectă prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională.

Rezultatele studiului relevă masive încălcări ale legii la toate nivelurile, cu implicații care merg până la nulitatea unor acte normative. Venim cu soluții concrete de îmbunătățire a legii, care să împiedice pe viitor astfel de abuzuri” a declarat Corina Dragomirescu, managerul proiectului „Partener Activ și Implicat”.

Intervențiile din țară vor fi asigurate de reprezentanți ai partenerilor sociali – patronate, sindicate, organizații non-guvernamentale – participanți la programul „Partener activ și implicat” care pregătește primul corp profesionist de specialiști în lobby din România. Grație sistemului de videoconferință, jurnaliștii vor putea intra în dialog cu cei prezenți în toate cele opt orașe.

Vă rugăm să confirmați participarea Dumneavostră la adresa ioana.aciocoitei@advocacy.ro, până joi, 26 ianuarie 2012 la ora 16:00. Persoană de contact: Ioana Aciocoiței, asistent de comunicare, tel: 0724510063

Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice. Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy și lobby. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, lobby, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu