Cursuri în lobby și advocacy la Arad

Academia de Advocacy vă invită să participaţi joi, 26 ianuarie 2012, la ora 11:00 la evenimentul de lansare a programului de formare profesională în lobby şi advocacy din cadrul proiectului „Partener Activ şi Implicat”. Evenimentul se va desfăşura în sala de conferințăSlavici A, ahotelului Continental Forum Arad, Bd. Revoluției nr. 79-81, Arad.

Evenimentulmarchează deschiderea înscrierilor la programul de formare în lobby şi advocacy pentru a doua generaţie de viitori lobbyişti din regiunea Vest, oferind ocazia participanţilor la eveniment de a pune întrebări experţilor din proiect. Cursurile sunt certificate UECNCFPA şi au ca grup ţintă reprezentanţi de sindicate, patronate, camere de comerț, asociaţii de IMM-uri, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii de jurnalişti din regiunea Vest.

La evenimentul din 12 ianuarie sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai grupurilor ţintă din cadrul proiectului şi membri din presă din regiune. În cadrul evenimentului, participanţii vor avea ocazia să afle de la Radu Nicosevici, team leader al proiectului și Corina Dragomirescu, manager de proiect detalii privind condiţiile de înscriere şi calendarul programului de formare din regiune. Mai mult decât atât, participanţii la eveniment vor putea să înţeleagă impactul programului Partener activ şi implicat, prin prezentarea poveştilor de succes ale absolvenţilor acestorcursuri, din Arad şi din toata ţara, care au implementat activităţi de advocacy, intrând în contact direct cu decidenţii politici.

Programul de formare din cadrul proiectului se adresează membrilor societăţii civile şi partenerilor sociali din regiunea Vest şi prevede două săptămâni de curs despărţite de două perioade de aplicaţii practice de 8, respectiv 10 săptămâni. Cursurile sunt certificate UECNCFPA, prima săptămână certificată în “Dialog social şi advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist în activitatea de lobby”.

Cursurile s-au derulat până acum în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, pentru prima generaţie de cursanţi. Începând cu luna ianuarie, Academia de Advocacy, va reîncepe o serie de astfel de cursuri pentru a doua generaţie de câte 50 de cursanţi în fiecare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Proiectul Partener Activ şi Implicat îşi propune ca, pe parcursul a trei ani, să pregătească în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai grupurilor legitime de interese – oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social şi vor cunoaşte modalităţile legale de acces şi participare în procesul de luare a deciziei publice. Astfel, vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici.

 

Aşteptăm confirmarea participării Dumneavoastră la acest eveniment până la data de 24 ianuarie 2012, pe adresa ioana.aciocoitei@advocacy.ro. Persoana de contact:Ioana Aciocoiţei, asistent comunicare, tel: 0724510063

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu