Eveniment final Campaniile Coalitiei 52 – Transparența decizională – un joc în doi

Academia de Advocacy vă invită la evenimentul  “Transparența decizională – un joc în doi”, destinat tinerilor, cetățenilor activi și reprezentanților structurilor societății civile, cărora le pasă de destinul lor public. Acesta va avea loc în data de 12  aprilie 2016, între orele 18:00 – 20:00, în sala 205 a Facultatii de Litere – Departamentul de Științe ale Comunicării din cadrul Universității București, Str. Edgar Quinet, numărul 5–7, sector 1,  București. În parcursul său, se vor prezenta posibilități legale și la îndemână, prin care putem să intervenim și să corectăm decizia publică.
În cadrul acestui eveniment se vor prezenta contribuțiile cetățenilor României și rezultatele obținute prin campania “M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă” ca parte a parte a proiectului „Campaniile Coaliţiei 52 – conştientizare, monitorizare, consolidare, influenţare” finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Academia de Advocacy vă invită să fiți parte activă în efortul comun de responsabilizare a autorităților publice în a acționa și a răspunde eficient la cerințele cetățenilor, pe care îi servesc. Oamenii politici provin din rândurile noastre. Teoretic, dacă au ales să vrea să ne conducă, înseamnă că doresc și au capacitatea să ne asigure un trai comun, cel puțin decent. În mod practic, dacă noi cetățenii nu suntem suficient de vigilenți, dacă rămânem spectatori și nu ne implicăm activ, aceștia vor considera că deciziile lor sunt corecte și conforme cu așteptările noastre. Realitatea ultimilor 25 de ani ne arată că decidenții și-au construit o lume a lor, iar noi cetățenii înregistrăm din ce în ce mai multe nemulțumiri.
Academia de Advocacy are convingerea că cetățenii României nu și-au pierdut speranța, se vor angrena în acest demers care le este le îndemână, nu le consumă resurse și care le reclădește respectul de sine și demnitatea. Prin contribuțiile lor în relație cu decizia publică, în format profesional, vor reechilibra decizia publică, responsabilizând aleșii în a-și îndeplini promisiunile electorale.
Cei ce vor da curs celor prezentate, se vor regăsi în comunitatea luptătorilor pentru transparență și respect, denumită Coaliția 52, fiind în permanentă legatură prin intermediul unei platforme virtuale on line, www.implicare-L52.ro.
Cei care cred ca pot croi destine comune, sunt invitați sa confirme inscrierea la eveniment. Persoana de contact: Sorana Greucean- asistent proiect, tel. 0728 086 998, sorana.greucean@advocacy.ro.
Orice experiență nouă este mult mai benefică decât așteptarea.

Cu consideratie,
Radu Nicosevici
Presedinte
Academia de Advocacy

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu