Arad. Vrei să te implici în viața cetății? Vrei să fi ascultat de cei pe care i-ai votat, de cei care au ajuns, și datorită votului tău, să conducă orașul în care trăiești? Cu siguranță răspunsul este unul pozitiv pentru că cel puțin o dată te-a enervat o decizie luată la nivel local sau central. Ai făcut ceva? Niciodată nu e suficient să critici de pe margine, nu se schimbă mai mult decât un zgomot de fond care nu deranjează prea mult. Trebuie să deranjezi, să te faci ascultat, să încerci să schimbi lucrurile care sunt făcute împotriva ta. Legal și corect. Care sunt aceste instrumentele la îndemâna cetățenilor, le poți afla dacă participi la evenimentul Academiei de Advocacy „M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreu să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă” care va fi organizat la Arad.
Pe data de 15 ianuarie, între orele 11.30-13.30, în sala de conferințe a hotelului Continental Forum, membri Academiei de Advocacy vor prezenta posibilitățile legale prin care se poate corecta decizia publică. Cei care doresc să participe pot să-și confirme prezența la adresa de mail sorana.greucean@advocacy.ro .
O campanie a Coaliției 52
Evenimentul este parte a proiectului „Campaniile Coaliţiei 52 – conştientizare, monitorizare, consolidare, influenţare” finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România prin care îşi propune să dezvăluie cetățenilor interesați, activi și cărora le pasă, precum și formelor organizate ale societății civile, uneltele pe care le au la îndemână pentru responsabilizarea decidenților publici, în a lucra în favoarea lor.
„La finalul proiectului, comunitatea cetățenilor activi și implicați va atinge peste 500 de cetățeni și 250 de reprezentanți de organizații ale societății civile, care au exersat instrumentele democrației participative, au monitorizat aleșii cu peste 900 de acțiuni concrete, au formulat opinii asupra actelor normative de interes, au dezbătut temele publice care îi preocupă și s-au implicat în campanii de modificare a reglementărilor defectuoase. Pentru a-și uni fortele se vor regăsi în comunitatea luptătorilor pentru transparență și respect, denumită Coaliția 52, fiind în permanentă legatură prin intermediul unei platforme virtuale on line” a precizat Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.
Durată și finanțare
Proiectul se derulează pe o perioada de 22,5 luni, până în aprilie 2016, într-o succesiune regională, pe întreg teritoriul României, beneficiind de o finanţare în valoare maximă de 136.874,13 euro.
Sursa: http://www.aradon.ro/invata-sa-iei-la-intrebari-autoritatile/1493091