Reșițenii au aflat cum să-i tragă de mânecă pe aleșii locali

Reșițenii au fost învățați care sunt instrumentele prin care pot influența deciziile publice și cum pot să îi tragă de mânecă pe aleșii locali.

Companiile Coaliția 52 și Academia de Advocacy au susținut astăzi un seminar la care au participat asociații sindicale, organizații de studenții și de elevi, prin care li s-a explicat care sunt instrumentele pe care societatea civilă le are la îndemână pentru a interpela și influența deciziile și pe decidenții publici.

Participanților le-au fost prezentate principalele norme legislative pe care cetățenii le au la îndemână și anume legea liberului acces la informația publică și legea privind transparența decizională a autorităților publice. De asemenea, cei care au asistat la seminar au învățat cum să elaboreze o depoziție scrisă.

Coaliția 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului între societatea civilă și autoritățile publice și de îmbunătățire a cadrului legal existent, fiind formată din cetățeni și asociații legal constituite, care cunosc și au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică din România, cu precădere în cadrul proiectului strategic “Partener Activ și Implicat”, derulat de către Academia de Advocacy.

Sursa: http://vesttv-resita.ro/foto-resitenii-au-aflat-cum-sa-i-traga-de-maneca-pe-alesii-locali/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu