Carta albă a bunei guvernări dedicată consolidării creșterii gradului de transparență instituțională

Alianța pentru o Românie Curată cheamă toate partidele să semneze Carta Albă a Bunei Guvernări dedicată consolidării creșterii gradului de transparență, inclusiv în domeniul achizițiilor publice.

Față de ediția din 2012, asumată de partide, România Curată adaugă prin acest nou document solicitatea de implementare a unor propuneri referitoare la: Digitizarea serviciilor publice şi creşterea numărului lor de utilizatori; Universalizarea și diversificarea plății electronice a taxelor; Înlocuirea controalelor ad-hoc cu monitorizare sistematică pe bază de indicatori, cu ajutorul societății civile; Monitorizarea achizițiilor publice; Reducerea discreției administrative și debirocratizare; Raționalizarea și predictibilizarea investițiilor publice; Consolidarea unei culturi a transparenței instituționale și a participării societății civile în procesul decizional. Având în vedere rezultatele studiilor realizate în cadrul proiectului Podul bunei guvernări, unele măsuri referitoare la transparență se referă și la Republica Moldova, Carta urmând a fi transmisă spre asumare și partidelor cu sediul central la Chișinău.

Semnați și voi Carta Albă a bunei guvernări. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât crește șansa asumării de către partide a acestor măsuri pentru ca ele să devină efective cât mai repede.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu