Masa rotunda – Descentralizarea Romaniei – intre putinta si neputinta

Academia de Advocacy coordonator al Coalitiei 52, va invita la evenimentul tip Masa Rotunda
Descentralizarea Romaniei – intre putinta si neputinta

Aceasta va avea loc, vineri 18 martie 2016, intre orele 11:00 – 13:00, in Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis, Bd. Revolutiei nr. 17, Timisoara.

Pentru a nu irosi timp pretios in luarea deciziilor publice, tinand cont de premisele prezente, un an electoral atat la nivel local cat si la nivel parlamentar, dorim sa identificam impreuna, in cadrul dezbaterii, solutii imediate care pot sustine descentralizarea administratiei publice, fara sa necesite modificari legislative majore.

Coalitia 52, sub coordonarea Academiei de Advocacy supune, din nou dezbaterii publice tema regionalizarii, incercand sa identifice solutii la urmatoarele intrebari:
1.    Ce fel de atributii/competente ar trebui sa fie delegate la nivel regional, fara modificari legislative prin Parlament? Argumentati.
2.    Ce fel de functionalitati si capacitati ar fi necesare la nivel regional pentru sustinerea dezvoltarii economice regionale, prin competente si resurse? Argumentati.
3.    Ce model ar fi potrivit pentru a realiza relatia institutionala intre nivelul regional si cel central, in scopul minimizarii birocratiei, suprapunerilor de atributii, etc.? Argumentati.

Opiniile Dumneavoastra vor fi colectate la adresa sorana.greucean@advocacy.ro, pana la data de 18 martie 2016, orele 17:00. Acestea se vor regasi in sinteza evenimentului, vor fi anexate la aceasta si vor fi inaintate Guvernului Romaniei si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu