M-am decis sa ma implic. Am ce sa spun, vreau sa fiu ascultat si vreau sa mi se raspunda.

Academia de Advocacy organizeaza evenimentul "M-am decis sa ma implic. Am ce sa spun, vreau sa fiu ascultat si vreau sa mi se raspunda" in data de 26 feb. 2015, intre orele 13:30 – 15:00, in sala de conferinte a hotelului Bistrita, din Bistrita, Str. Petru Rares nr. 2, jud Bistrita Nasaud.

Acest eveniment este parte a proiectului "Campaniile Coalitiei 52 – constientizare, monitorizare, consolidare, influentare" finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania prin care isi propune sa dezvaluie cetatenilor interesati, activi si carora le pasa, precum si formelor organizate ale societatii civile, uneltele pe care le au la indemana pentru responzabilizarea decidentilor publici, in a lucra in favoarea lor. Intr-o acoperire nationala, in succesiune regionala, pe parcursul a aproape 2 ani de zile, va informa, va instrui, va asista pe cei interesati sa utilizeze tot acest instrumentar, pentru ca acestia sa castige increderea ca isi pot determina alesii sa puna in practica vointa lor, in beneficiul comun. Proiectul se deruleaza pe o perioada de 22,5 luni, pana in aprilie 2016, intr-o succesiune regionala, pe intreg teritoriul Romaniei, beneficiind de o finantare in valoare maxima de 136.874,13 euro.

Academia de Advocacy are convingerea ca cetatenii Romaniei nu si-au pierdut speranta, se vor angrena in acest demers care le este le indemana, nu le consuma resurse si care le recladeste respectul de sine si demnitatea. Prin contributiile lor in relatie cu decizia publica, in format profesional, vor reechilibra decizia publica, responsabilizand alesii in a-si indeplini promisiunile electorale.

La finalul proiectului, comunitatea cetatenilor activi si implicati va atinge peste 500 de cetateni si 250 de reprezentanti de organizatii ale societatii civile, care au exersat instrumentele democratiei participative, au monitorizat alesii cu peste 900 de actiuni concrete, au formulat opinii asupra actelor normative de interes, au dezbatut temele publice care ii preocupa si s-au implicat in campanii de modificare a reglementarilor defectuoase. Pentru a-si uni fortele se vor regasi in comunitatea luptatorilor pentru transparenta si respect, denumita Coalitia 52, fiind in permanenta legatura prin intermediul unei platforme virtuale on line, www.implicare-L52.ro .

Cei care cred ca pot croi destine comune, sunt invitati pentru detalii, sa acceseze site-ul www.coalitia52.ro pentru a se inscrie la activitatile proiectului si site-ul www.implicare-L52.ro pentru a deveni cetateni activi pentru transparenta si respect. .

Orice experienta noua este mult mai benefica decat asteptarea.

Persoana de contact: Radu Nicosevici – presedinte, tel. 0722 503136.

Sursa: bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=14312

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu