MODIFICARE LOCATIE

Vă informăm că noua locație a evenimentului ”M-am decis să mă implic” de la Brasov este: Hotel Brasov, str. 13 Decembrie nr. 38.

Academia de Advocacy va invita sa fiti parte activa in efortul comun de responsabilizare a autoritatilor publice in a actiona si a raspunde eficient la cerintele cetatenilor, pe care ii servesc. Oamenii politici provin din randurile noastre. Teoretic, daca au ales sa vrea sa ne conduca, inseamna ca doresc si au capacitatea sa ne asigure un trai comun, cel putin decent. In mod practic, daca noi cetatenii nu suntem suficient de vigilenti, daca ramanem spectatori si nu ne implicam activ, acestia vor considera ca deciziile lor sunt corecte si conforme cu asteptarile noastre. Realitatea ultimilor 25 de ani ne arata ca decidentii si-au construit o lume a lor, iar noi cetatenii inregistram din ce in ce mai multe nemultumiri.

Academia de Advocacy va invita sa participati la evenimentele derulate in Regiunea Centru, sub titlul "M-am decis sa ma implic. Am ce sa spun, vreau sa fiu ascultat si vreau sa mi se raspunda". Acestea vor avea loc:

• in data de 10 feb. 2015, intre orele 14:00 – 15:30, in sala de conferinte a hotelului Mercur, din Alba Iulia, Lancram, DN1 km 373+100, jud Alba.
• in data de 11 feb. 2015, intre orele 14:00 – 15:30, in sala de conferinte a hotelului Continental, din Piata Teatrului nr. 5-6, Tg. Mures;
• in data de 12 feb. 2015, intre orele 14:00 – 15:30, in sala de conferinte a hotelului Ibis, din Calea Dumbravii nr. 2-4, Sibiu;
• in data de 13 feb. 2015, intre orele 14:00 – 15:30, in sala de conferinte a hotelului Brașov, din str. 13 Decembrie nr. 38, Brasov.

In parcursul lor, se vor prezenta posibilitati legale si la indemana, prin care putem sa intervenim si sa corectam decizia publica.

Evenimentele sunt parte a proiectului „Campaniile Coalitiei 52 – conştientizare, monitorizare, consolidare, influentare" finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania prin care işi propune sa dezvaluie cetatenilor interesati, activi si carora le pasa, precum si formelor organizate ale societatii civile, uneltele pe care le au la indemana pentru responzabilizarea decidentilor publici, in a lucra in favoarea lor. Intr-o acoperire nationala, in succesiune regionala, pe parcursul a aproape 2 ani de zile, va informa, va instrui, va asista pe cei interesati sa utilizeze tot acest instrumentar, pentru ca acestia sa castige increderea ca isi pot croi destinul public, isi pot determina alesii sa puna in practica vointa lor, in beneficiul comun. Proiectul se deruleaza pe o perioada de 22,5 luni, pana in aprilie 2016, intr-o succesiune regionala, pe intreg teritoriul Romaniei, beneficiind de o finantare in valoare maxima de 136.874,13 euro.

Academia de Advocacy are convingerea ca cetatenii Romaniei nu si-au pierdut speranta, se vor angrena in acest demers care le este le indemana, nu le consuma resurse si care le recladeste respectul de sine si demnitatea. Prin contributiile lor in relatie cu decizia publica, in format profesional, vor reechilibra decizia publica, responsabilizand alesii in a-si indeplini promisiunile electorale.

La finalul proiectului, comunitatea cetatenilor activi si implicati va atinge peste 500 de cetateni si 250 de reprezentanti de organizatii ale societatii civile, care au exersat instrumentele democratiei participative, au monitorizat alesii cu peste 900 de actiuni concrete, au formulat opinii asupra actelor normative de interes, au dezbatut temele publice care ii preocupa si s-au implicat in campanii de modificare a reglementarilor defectuoase. Pentru a-si uni fortele se vor regasi in comunitatea luptatorilor pentru transparenta si respect, denumita Coalitia 52, fiind in permanenta legatura prin intermediul unei platforme virtuale on line www.implicare-L52.ro.

Cei care cred ca pot croi destine comune, sunt invitati sa confirme inscrierea la eveniment. Persoana de contact: Sorana Greucean- asistent proiect, tel. 0728 086 998, sorana.greucean@advocacy.ro.
Orice experienta noua este mult mai benefica decat asteptarea.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu