Cum să tragem autoritățile la răspundere?

Academia de Advocacy îi invită pe cărășeni la evenimentul „M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă”.

Acesta va avea loc luni, 12 ianuarie, între orele 11.30 și 13.30, în sala de conferințe a hotelului Best Western Rogge. Pe parcursul său, se vor prezenta posibilități legale și la îndemână prin care cetățenii pot interveni și corecta decizia publică.

„Teoretic, dacă au ales să vrea să ne conducă, înseamnă că doresc și au capacitatea să ne asigure un trai comun, cel puțin decent. În mod practic, dacă noi, cetățenii, nu suntem suficient de vigilenți, dacă rămânem spectatori și nu ne implicăm activ, aceștia vor considera că deciziile lor sunt corecte și conforme cu așteptările noastre. Realitatea ultimilor 25 de ani ne arată că decidenții și-au construit o lume a lor, iar noi cetățenii înregistrăm din ce în ce mai multe nemulțumiri”, spune Sorana Greucean, organizatorul acțiunii.

Evenimentul de la Reșița face parte din proiectul „Campaniile Coaliţiei 52 – conştientizare, monitorizare, consolidare, influenţare”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Îşi propune să le dezvăluie cetățenilor interesați, activi și cărora le pasă, precum și formelor organizate ale societății civile uneltele pe care le au la îndemână pentru responsabilizarea decidenților publici, în a lucra în favoarea lor.

sursa: http://expressdebanat.ro/cum-sa-tragem-autoritatile-la-raspundere/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu