Audierea publica “Regionalizarea Romaniei – De ce?” 23 noiembrie 2012

Academia de Advocacy a initiat, la Timisoara, in data de 23 noiembrie 2012, audierea publica cu tema ,,REGIONALIZAREA ROMÂNIEI – DE CE?”, considerand necesara si oportuna declansarea unui proces real, consecvent si gradual de larga consultare publica, avand pe tema “Regionalizarea Romaniei-De ce?”, pentru a evidentia valoarea si forta deciziilor publice fundamentate si legitimate prin consultare publica si, mai ales, pentru a se vizibiliza rolul si potentialul real al implicarii celor interesati in procesul de formulare si luare a deciziilor publice.
Tematica regionalizarii Romaniei si actiunea de mobilizare coordonata de Academia de Advocacy, in scopul implicarii reale a partilor interesate in audierea publica, au generat colectarea, conform procedurii de audiere publica, a peste 250 de opinii scrise continand raspunsuri la intrebarile motivatiei audierii publice.
Comisia de Experti, formata din E.S. Matthijs van Bonzel – Ambasadorul Olandei in Romania, Juan Castro Pinedo – Dir. Gen. Adj. Agentia de Dezvoltare Regionala Țara Bascilor, Dorel Sandor – Consultant Independent, Serban Tiganas – Presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, Simona Fit – Consultant Transparenta Decizionala Academia de Advocacy, in baza opiniilor scrise colectate, a realizat un raport sinteza, ce cuprinde concluziile si recomandarile audierii publice.
Raportul sinteza a fost diseminat si prezentat public intr-o conferinta de presa, in data de 12 decembrie 2012, la Bucuresti.
Materialele audierii publice, inclusive opiniile scrise colectate, pot fi consultate aici.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu