Acasă
POPESCU
Simona
Coordonator proiect Alianța pentru o Românie Curată
imaginea utilizatorului Simona POPESCU

Simona Popescu este Project Manager la Societatea Academică din România.
Coordonează de patru ani acțiuni comune ale membrilor Alianței pentru o Românie Curată (ARC), o alianță nonformală din care fac parte 25 de organizații nonguvernamentale, reprezentative și cu tradiție în promovarea democrației în România. Este în permanență preocupată să identifice noi membri pe care îi cheamă să se alăture unei cauze comune dedicată bunei guvernări și luptei anticorupție.

A fost coordonator și organizator de traininguri, seminarii și mese rotunde dedicate implementării Strategiei Naționale Anticorupție, transparenței decizionale și a informației de interes public, în colaborare cu membri ai ARC și instituții ale statului precum Ministerul de Justiție, Agenția Națională Anticorupție, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, Consiliului Concurenței, Consiliului Superior al Magistraturii.
A fost trainer și moderator al dezbaterilor și pentru alte organizații ale societății civile externe ARC, precum  Friedrich-Ebert-Stiftung sau Confederația Caritas România.
Dezvoltă o rețea de voluntari dedicați acțiunilor anticorupție.

La Societatea Academică din România a fost autorul și coordonatorul unui proiect care s-a numit ”Student pentru o Românie curată”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA, colaborând cu  lideri de asociații membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studentești din România. La sesiunile de formare a activiștilor pentru buna guvernare și anticorupție au participat peste 150 de studenți din peste 10 centre universitare din România. S-au constituit cinci comunități anticorupție, în 5 centre universitare: București, Iași, Cluj, Timișoara și Constanța, fiecare alcătuită din peste 50 de membri. Studenții au primit îndrumare în procesul de identificare a temelor și cazurilor de lipsă a transparenței universitare sau de abuzuri, dar și sprijin în redactarea de articole postate pe platforma specială, dedicată tinerei generații.

Jurnalist cu experiență de 25 de ani (începând cu Adunarea Constituantă - primul Parlament al României post-decembriste unde a fost acreditată, ulterior devenind sef de departament, editorialist și analist politic), a publicat analize, sinteze, anchete, interviuri și editoriale în Dreptatea, Cotidianul, Evenimentul zilei, Dilema, Dilema Veche, Revista 22, Dialog liberal, România liberă, Historia. De 6 ani, realizează emisiuni pentru Radio România Antena Satelor și Radio România Internațional.
* Membru al Juriului Clubul Român de Presă care a acordat premiile Ediției 2000, secțiunea “Expresivitate Jurnalistică”;  
* Membru al juriului Gala Societății Civile, ediția 2012, Secțiunea Apărarea Drepturilor Individuale / Colective;
* Membru al Juriului la Concursul “Europa Jurnaliștilor din amfiteatre”, ediția 2013, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.