Acasă
Despina
PASCAL
Expert audieri publice, Academia de Advocacy, Timișoara
imaginea utilizatorului PASCAL Despina

Dna Pascal este licenţiată în ştiinţe economice, având deasmenea calificarea de manager de proiect și formator de formatori.
Deține o experiență profesională de peste 30 de ani ca economist, cercetător ştiinţific, analist economic, formator, consultant de politici publice.
Este specialist în: cadrul legislativ şi instituţional şi a evoluţiilor din contextul socio-economic românesc, în domeniul politicii de coeziune economică şi socială a Uniunii Europene, demonstrat prin experienţă practică de peste 10 ani în implementarea unor proiecte cu finanţare UE, în cerinţele de informare şi publicitate pentru programele operaţionale finanţate din fonduri UE, în sistemul de management, implementare şi control financiar al Fondurilor Europene în România.
Despina Pascal are experiență specifică în evaluări instituţionale şi dezvoltare organizaţională: Strategii guvernamentale în domeniul IMM, al dezvoltării mediului de afaceri şi sector judiciar din România şi alte documente de politici publice, elaborare manuale de operare şi alte proceduri interne de lucru, regulamente, statute, ghiduri, etc.
Deasemenea, experiența dănsei se întinde și în proiecte de asistenţă tehnică în cadrul programelor de pre-aderare pentru dezvoltarea sectorului IMM în România, evaluări sectoriale și instituționale pentru pregătirea şi management de programe cu finanţare de la Banca Mondială (FRDS) de la GEF (FREE ) în România şi IDA (R. Moldova).
A contribuit la desfășurarea unor proiecte internaţionale în Bosnia-Herţegovina, Azerbaijean, Afganistan, Kârgâstan, Kosovo, Republica Moldova.
A participat la elaborarea a numeroase rapoarte sectoriale /studii de cercetare aplicată/analize economice, etc.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.