Acasă
Matthijs van BONZEL
Ambasador, Ambasada Olandei
imaginea utilizatorului matthijs.van.bonzel

Dl Matthijs van Bonzel s-a specializat în timpul studiilor sale în Utrecht și Universitatea din Michigan privind integrarea economică internațională și afacerile comerciale mondiale. A lucrat apoi la Comisia Europeană de la Bruxelles, în domeniul politicilor de dezvoltare. Dl Van Bonzel a intrat în Ministerul Afacerilor Externe în 1982. El a fost repartizat la Departamentul NATO al Ministerului în Haga, și, ulterior, în 1985, la Ambasada Țărilor de Jos în San Jose, Costa Rica, coordonând cooperarea pentru dezvoltare și ajutorul pentru refugiați în regiunea din America Centrală. Din 1989, dl Van Bonzel a fost activ in diverse funcții în cadrul Departamentului de Integrare Europeană; el a fost unul din membrii echipei de negociere pentru Tratatul de la Maastricht din 1991, și a fost șeful echipei de negociere pentru Tratatul de la Amsterdam din 1997 . Din 1997 până în 2001, domnul Van Bonzel a fost consilier la Reprezentanța Permanentă a Țărilor de Jos la Uniunea Europeană de la Bruxelles, și după aceea, șeful Secției Politice a Ambasadei Olandei la Berlin, Germania. Din 2005-iulie 2008 domnul Van Bonzel a fost ministru plenipotențiar și director al Secției Economice a Ambasadei Olandei din Tokyo, Japonia. Din 2008 până în 2011 a fost ambasador al Olandei în Costa Rica, El Salvador, Honduras și Panama, cu reședința în San Jose, Costa Rica.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.