Acasă
Juan Castro Pinedo
Director General Adjunct, Agenția de Dezvoltare Regională a Țării Bascilor, Spania
imaginea utilizatorului juan.castro.pinedo

Domnul Juan Antonio Castro Pinedo este Director General Adjunct pentru Tehnologie, Inovare și Societate Informațională în cadrul SPRI, organizație publică a Guvernului Basc care are rolul de Agenție de Dezvoltare Regională a Țării Bascilor, Spania.
În cadrul SPRI, Dl. Juan Antonio Castro Pinedo coordonează activitatea de elaborare și implementare a programelor de sprijinire a competitivității și inovării IMM-urilor, în prezent toate acestea ridicându-se la un buget total de 200 milioane euro.

Dl. Juan Antonio Castro Pinedo a absolvit universitatea Catolica din Lovaina, cu specialitatea Științe Economice, iar apoi a urmat diverse programe de perfecționare și stagii la Bruxelles și în Țara Bascilor.
În perioada 1977-1986 dl. Castro Pinedo a lucrat pentru intreprinderi în sectorul productiv, în calitate de director financiar, precum și în calitate de consultant independent. Începand cu anul 1987, dl. Castro Pinedo și-a continuat cariera în domeniul dezvoltării economice regionale în poziții cum ar fi:

-șef department Promovare Economică la Primăria Vitoria-Gasteiz
-consilier pentru Urbanism și Mediu în cadrul Guvernului Basc
-Director de Planificare la Primaria Vitoria

Dl. Castro Pinedo deține o experiență vastă în definirea strategiilor de dezvoltare urbanistice, locale și regionale, precum și în generarea de politici de sprijinire a competitivității și inovării. Mai mult decat atât, a coordonat programe și proiecte majore cu finanțare europeană, cum ar fi reabilitarea centrului istoric din Vitoria, programe pentru angajare și formare sau finanțări pentru IMM-uri.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.