Acasă
LUMPERDEAN
Ioan
prodecan Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca
imaginea utilizatorului Ioan LUMPERDEAN

Ioan Lumperdean este din 2005 profesor universitar la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar în prezent este prodecan la această facultate. În 1999 a obținut diploma de doctor în istorie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

A participat la organizarea de numeroase conferințe și simpozioane internaționale pe tema integrării europene. Domeniile principale în care activează sunt: istoria economiei, istoria gândirii economice, presă şi publicistică economică, istorie politico - naţională şi confesională, semantică istorică şi economică, globalizare, metodologia cercetării ştiinţific economice.

Ioan Lumperdean este autorul a numeroase publicații și studii de specialitate în domeniul economic și istorie, unele fiind distinse cu diplome de onoare și premii, din care: ” Literatura economică românească din Transilvania la începutul epocii moderne”, Bucureşti, Ed. Didactică şi Pedagogică, R.A., 1999, ”Introducere în istoria economiei de piaţă”, Cluj-Napoca, Ed. Presa Universitară Clujeană, 2002,” Istoria Transilvaniei”, vol. III, Cluj-Napoca, Academia Română, Centrul de Studii Transilvane, 2008, ș.a.

A participat și participă în continuare la peste 7 contracte de cercetare ştiinţifică, granturi şi proiecte europene, din care enumerăm câteva teme: ”Economie regională şi identitate comunitară în Transilvania, Banatul montan şi Bucovina 1800-1914”, ”Idei – Proiecte de cercetare exploratorie” cod proiect 2405/2008. Tema de cercetare: Raportul rural-urban în procesul modernizării Transilvaniei 1850-1914”, ș.a.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.