Acasă
Catalin
GHINĂRARU
Dr, Secretar Științific, Institutul Național pentru Cercetare Științifică a Muncii și Protecției Sociale, București
imaginea utilizatorului Catalin GHINĂRARU

Cătălin Ghinăraru deține un doctorat în economie și de douăzeci de ani și-a dedicat cariera studierii pieței muncii și sistemele de asigurări sociale în România, în timp ce, de asemenea, a avut activități la nivel european și internațional. Principalele sale arii de studiu și de cercetare includ măsuri active, sistemele de pensii, demografie, macro-economie și statistici. Dl. Ghinăraru este autorul ultimului Raport Național de Dezvoltare Umană în România, sponsorizat de PNUD în 2007 și a contribuit cu un capitol dedicat României la recenta publicație a OIM-CEET privind Reforma pensiilor în Europa Centrală și de Est. A avut lucrări pentru OECD privind munca nedeclarată și pentru aproape zece ani, este corespondentul României al Observatorului European pentru Ocuparea Forței de Muncă. Din 2001 el are in răspundere Secretariatul Știițific și Institutul National de Cercetări Științifice în domeniul Muncii și Protecției Sociale din România, unde a realizat, de asemenea, o serie de studii și cercetări cu privire la problemele de protecție socială și forței de muncă, fiind coordonatorul primei monografii statistice din România privind Indicatorii  de Protecție Socială în 2007. Din 2005, el este membru al rețelei SkillsNet a CEDEFOP, lucrând cu  echipa care a pregătit exercițiul Pan-European de anticipare a cererii și ofertei de competențe.
Cătălin Ghinăraru este de formare economist și are de asemenea, experiență ca și cadru didactic, în timp ce reprezintă, de patru ani comunitatea academică românească în cadrul Comitetului SSH al Programului Cadru nr.7.
A scris lucrări pe tema șocurilor exogene aleatoare (Institutul Național de Statistică 2009) și "efectul Dornbusch-Calvo pe piețele emergente" (Institutul Național de Statistică 2011.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.