Acasă
MUNGIU-PIPPIDI
Alina
Președinte, Societatea Academică din România
imaginea utilizatorului Alina MUNGIU-PIPPIDI

Alina Mungiu-Pippidi este președintele celui mai cunoscut think tank din România, Societatea Academică din România (SAR), și inițiatorul platformei civice România Curată. Ca politolog, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea, elaborează de mai mulți ani capitolul dedicat României din raportul anual Nations in Transit al Freedom House. A predat la Universitatea din București și la SNSPA, iar din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin. În 2012 a fost cooptată în prestigiosul think tank European Council on Foreign Relations.
Alina Mungiu-Pippidi este de asemenea activist civic: a participat în 1990 la protestele din Piața Universității, a inițiat și a condus Coaliția pentru un Parlament Curat, care a dus în 2004 la eliminarea pe criterii de integritate morală a 98 de candidați de pe poziții eligibile pe listele de candidați la Parlament.

Prof. Dr. Alina Mungiu Pippidi a fost invitată să vorbească la FALLING WALLS CONFERENCE - eveniment ce a marcat 25 de ani de la manifestația care a inițiat o succesiune de mișcări ce aveau să conducă, o lună mai târziu, la căderea Zidului Berlinului - alături de personalități politice ale momentului și de oameni de știință cu recunoaștere academică globală despre cum se poate dărâma Zidul Corupției (BREAKING THE WALL OF CORRUPTION).
Alina Mungiu Pippidi a fost invitată să se adreseze participanților în calitatea sa de cercetător, jurnalist și fondatoarea Societății Academice din România, cel mai vechi think-tank activ din România dedicat promovării bunei guvernări. În calitate de director al European Research Centre for Anti-Corruption and State-Building (ERCAS), Alina Mungiu Pippidi oferă consultanță Comisiei Europene și Băncii Mondiale în privința combaterii corupției.
http://www.romaniacurata.ro/alina-mungiu-pippidi-printre-vorbitorii-mari...
Scrie în limbile română, franceză și engleză, iar cărțile și articolele sale au fost traduse în mai multe limbi. A predat și a conferențiat pe teme legate de tranziția lumii postcomuniste în mai multe universități, printre care Harvard, Stanford, Princeton și Oxford. De asemenea publică un editorial săptămânal în ziarul România liberă.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.