Acasă
An: 
2006
Autori: 
Academia de Advocacy

Academia de Advocacy Timisoara a monitorizat activitatea senatorilor si deputaţilor chiar de la constituirea actualului Parlament. Echipa de monitorizare a urmarit cu atentie activitatea fiecarui membru al Parlamentului si traseul legilor importante. In ceea ce priveste activitatea in afara plenului, monitorizarea s-a concentrat asupra comisiilor din Camera Deputatilor si din Senat care au relevanta pentru politicile economice, cum ar fi comisiile economice, de buget si finante, pentru industrie, de munca si protectie sociala, de agricultura, pentru educatie, de cercetare a abuzurilor, etc.

Prin aceasta monitorizare, Academia de Advocacy a urmarit, in primul rand, sa puna in evidenta ce se intampla cu adevarat in Parlament, sa evidentieze efortul forului legislativ, sa creasca vizibilitatea acestuia, sa responsabilizeze membrii Parlamentului, sa transparentizeze procesul legislativ, sa cresca increderea cetatenilor in forul legiuitor.

Marea majoritate a tarilor europene practica acest tip de monitorizare. Academia de Advocacy si-a propus sa realizeze acest lucru si in Romania.

Activitatea parlamentarilor a fost agregata in functie de urmatoarele decupaje: partide, regiuni, Putere-Opozitie, tipul de legislatie avansat. Pornind de aici au fost realizate comparatii intre diferite partide, intre parlamentarii proveniti din diferite regiuni, intre Putere si Opozitie si intre numărul de legi introduse de Guvern si numarul de legi care isi au originea in Parlament.

Monitorizarea a fost realizata de Academia de Advocacy, organizatie neguvernamentala, apolitica si nepartizana cu sediul in Timisoara. Cercetarea a fost posibila gratie suportului financiar al USAID, administrat de CHF International Romania si firma internationala de consultanta Booz Allen Hamilton.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.