Acasă

Harta distribuției regionale a funcțiilor în Parlamentul României

Interpretarea contemporana a democratiei din perspectiva politica este definita de alegerea libera si periodica a liderilor politici, bazata pe aceleasi reguli, de catre cetatenii unei tari. Cetatenii, au astfel posibilitatea de a-si alege candidatii politici din diverse partide, care intentioneaza sa castige Puterea de a guverna, drept pentru care s-au inscris in cursa electorala. Cetatenii pot critica si pot sa isi inlocuiasca liderii politici alesi, in cazul in care acestia nu isi indeplinesc, performant, promisiunile exprimate in campaniile electorale.

MASA ROTUNDĂ – Parghie de responsabilizare a oamenilor politici

Masa rotundă ,,cu reguli și regulament” presupune prezentarea de către candidați a soluțiilor lor la problemele de interes ale inițiatorilor evenimentului public, cu detalierea soluțiilor, prin oferirea de răspunsuri întrebărilor unui grup selectiv de jurnaliști, ce vor forma panelul media al mesei rotunde.

GHIDUL CONSTRUIRII, MANAGEMENTULUI ȘI MENȚINERII COALIȚIILOR - îndrumar practic pentru activități curente în advocacy și dialog social -

Deseori intrebăm sau ne intrebăm dacă o coaliţie sau o iniţiativă a avut succes? Cu toate acestea, primul pas într-un astfel de demers este să stabilim cum măsurăm succesul. Este foarte important să ştim ce anume ne propunem şi să măsurăm succesul coaliţiei în funcţie de acel parametru.

AUDIEREA PUBLICĂ, PROCEDURĂ RIGUROASĂ ȘI EFICIENTĂ DE FUNDAMENTARE A POLITICILOR PUBLICE - îndrumar practic pentru activități curente în advocacy și dialog social -

Audierea Publică este o procedură de consultare prin care orice structură de interese, de la autoritate publică, ONG-uri, coaliții, alianțe, organisme, organizații, își pot aduce contribuția transparența în actul decizional al politicilor publice.
În comparație cu alte proceduri de consultare, audierea publică oferă un cadru riguros și eficace de colectare a unui număr considerabil de opinii, care apoi pot fi prezentate și în cadrul audierii,opinii ce reprezintă puncte de vedere ale grupurilor de interese pentru care subiectul în dezbatere are impact.

Dialog civic și social prin lobby și advocacy

Sunt greu de combătut egoismul, lipsa de inițiativă, pasivitatea, cinismul, neîncrederea în instituțiile si liderii politici, înclinația spre corupție, necinstea, nepăsarea față de voluntariat, atâta timp cât practicilecontrare cetățeniei active au succes și sunt promovate de societate. Ce putem face? Credeți în puterea cetățenilor?

Argument şi atitudine în dialogul cu puterea - experienţe şi bune practici -

Prezenta publicație este o colecție a demersurilor reale inițiate de beneficiarii acestui proiect, pe parcursul formării lor profesionale, precum și ulterior, în etapa consolidării expertizei dobândite... Prin aceste demersuri, beneficiarii și-au exersat competențele dobândite, aducându-le valoare adăugată prin exersarea lor practică, reală, în contextul realităților și a nevoilor specifice lor și organizațiilor lor. Această colecție este un mănunchi de situații pe cât de variate, pe atât de reale și autentice.

Studiul privind existenţa sau nu a unor proceduri minimale de consultare publică la nivelul administraţiei publice centrale şi locale din România

"Studiul privind existenţa sau nu a unor proceduri minimale de consultare publică la nivelul administraţiei publice centrale şi locale din România" este parte a proiectului "Rigoare, eficacitate şi responsabilitate în implementarea Legii nr. 52 / 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică", realizat cu sprijinul financiar al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale prin programul "România transparentă".

RAPORT DE MONITORIZARE A PROGRESULUI ÎN IMPLEMENTAREA POLITICILOR PUBLICE 2009

"Raportul de monitorizare a progresului în implementarea politicilor publice 2009" este elaborat de Academia de Advocacy cu asistenţă tehnică şi sprijin financiar din partea Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, în cadrul proiectului "CONSENSUS - Stimularea dezvoltării politicilor publice prin aportul părţilor implicate ale societăţii civile; Un exerciţiu eficient şi responsabil al democraţiei participative în acţiune".

Pagini

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.