Acasă

Harta distribuției regionale a funcțiilor în Parlamentul României

În data de 15 iunie 2017 s-a lansat, în cadrul Universității de Vest Timișoara ”Harta distribuției regionale a funcțiilor în Parlamentul României” - îndrumar practic pentru activități curente în advocacy și dialog social, efectuat de studenții din anii I și II înscriși la Masterul de ”Politici publice și Advocacy”, din cadrul Facultății de Științe Politice, sub coordonarea Lect. Univ. Dr. Alexandru Jădăneanț - Director al Departamentului de Științe al Universității de Vest Timișoara și Radu Nicosevici - Președinte Academia de Advocacy Timișoara.

Secretarul General al CES Romania ignora legea

15 organizatii neguvernamentale din societatea civila, selectate de Guvernul Romaniei, in baza unor proceduri transparente asumate de institutiile publice insarcinate sa gestioneze in anul 2015, procesul de completare a plenului Consiliului Economic si Social in urma iesirii, pe baza modificarii legii, a reprezentantilor Guvernului, isi exprima si pe aceasta cale indignarea pentru neaplicarea legii de catre Secretarul General al acestei institutii, insarcinat cu aplicarea OUG 30/2016, impiedicand in acest fel constituirea noului plen al CES.

Video mese rotunde Campaniile Coalitiei 52

Vezi aici inregistrarile video a celor 3 mese rotunde in cadrul proiectului Campaniile Coalitiei 52

Jurnalistii Timisoarei in slujba cetatenilor

Jurnalistii Timisoarei, cu suportul Academiei de Advocacy, vin in sprijinul cetatenilor ei, in vederea alegerii celui mai potrivit candidat la functia de Primar al Timisoarei. In acest sens, au pregatit un set de 3 intrebari pe cele mai arzatoare teme ale orasului: sanatate, trafic urban si castigarea proiectului pentru titlul de Capitala Europeana 2020.
Candidatii la functia de primar al Timisoarei pentru mandatul 2016 -2020, vor raspunde la aceste intrebari, in data de 31 mai, incepand cu orele 11:00, intr-o ordine stabilita prin tragere la sorti. Regulamentul dezbaterii precum si intrebarile pentru candidati pot fi descarcate aici.

Podul Bunei Guvernari - harta transparentei decizionale

Transparenta decizionala – primării

Transparenta decizionala – consilii judetene

Transparenta decizionala la raport

Rezultatele raportului de monitorizare privind aplicarea legii L52/2003 privind transparenta decizionala a autoritatilor publice atat la nivel judetean si municipal cat si la nivel national.

Vezi aici situatia la nivel national - raportul global al transparentei decizionale februarie 2015 - februarie 2016

Vezi aici situatia la nivel central si analiza comparativa a ministerelor

Pagini

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.