Acasă
An: 
2013
Autori: 
Radu Nicosevici, Corina Dragomirescu, Simona Fiţ, Despina Pascal, Mircea Mitruţiu

Sunt greu de combătut egoismul, lipsa de inițiativă, pasivitatea, cinismul, neîncrederea în instituțiile si liderii politici, înclinația spre corupție, necinstea, nepăsarea față de voluntariat, atâta timp cât practicilecontrare cetățeniei active au succes și sunt promovate de societate. Ce putem face? Credeți în puterea cetățenilor? Credeți că putem fi parte a procesului decizional?Putem, noi, cetățenii, avea o contribuție reală la îmbunătățirea deciziilor publice? Cum? Știați că majoritatea decidenților politici sunt obligați să-și anunțe public proiectele de acte normative inițiate? Care este cel mai recent proiect despre care ați aflat? Cum ați aflat? De ce principiul ,, voce unică” crește prioritatea problemelor unei coaliții de organizații? Cum pot fi asigurați decidenții că nu li se diminuează puterea prin colaborarea cu coaliții de advocacy? Nu putem cere autorităților publice să fie transparente, să manifeste integritate în achizițiile publice, să evite conflictele de interese și să descurajeze corupția, dacă nu ne construim, la rândul nostru, oreputație bazată pe profesionalism și pe un set consistent de bune practici ce resping discriminările, mita, comisioanele, cadourile, decontările de cheltuieli false și contribuțiile politice și caritabile interesate.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.