Acasă
An: 
2013
Autori: 
Nicoleta Tudor, Sorana Greucean, Simona Fiţ, Despina Pascal

Prezenta publicație este o colecție a demersurilor reale inițiate de beneficiarii acestui proiect, pe parcursul formării lor profesionale, precum și ulterior, în etapa consolidării expertizei dobândite... Prin aceste demersuri, beneficiarii și-au exersat competențele dobândite, aducându-le valoare adăugată prin exersarea lor practică, reală, în contextul realităților și a nevoilor specifice lor și organizațiilor lor. Această colecție este un mănunchi de situații pe cât de variate, pe atât de reale și autentice. De la nivelul rural cu probleme și realități specifice, la nivelul național cu provocări și mize sunt majore, de la probleme particulare de integrare socială la probleme de infrastructură sau legislație națională, de la membri ai unor mici organizații locale la președinți de confederații naționale – indiferent de nivelul demersului, de interesul temei, de nivelul în ierarhiile organizaționale proprii, toți beneficiarii și-au exarsat competențe privind profesionalizarea dialogului civic și social. De fapt, pentru mulți dintre ei, a fost inițierea pe o cale încă nebătută. Dificultățile și obstacolele nu le-au fost străine pentru niciunii din ei. În funcție de context, unii au făcut pași mari, reușind să obțină rezultate imediat vizibile și de impact, în timp ce alții au făcut un pași mai mici, dar siguri înspre vizibilizare și implicare. Firește, nu doar contextul a fost factor pentru reușită sau nu, ci și tema aleasă, unele dintre demersuri fiind foarte ambițioase, cu perspective de lungă durată, dar și cu rezultate așteptate pe măsură, fiind în continuare în derulare, având încă nevoie de forță, resurse și timp. Oricât de mici sau mari ar fi obstacolele sau aparentul eșec, ele reflectă realitatea noastră, adică exact ceea ce încercăm să schimbăm. Asumarea lor face parte din lecțiile învățate, iar depășirea lor spre obiectivul dorit este evoluție.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.