Acasă

Dialogul civic și social – oportunitate sau obstacol

imaginea utilizatorului radu.nicosevici
NICOSEVICI
Radu
Președinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului corina.dragomirescu
DRAGOMIRESCU
Corina
Vicepresedinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului Simona FIȚ
Simona
FIȚ
Consultant în transparența decizională Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului Raluca Dimitriu
Raluca
DIMITRIU
Prof. univ. dr., Academia de Studii Economice, Departamentul Drept, Bucureşti
imaginea utilizatorului Catalin GHINĂRARU
Catalin
GHINĂRARU
Dr, Secretar Științific, Institutul Național pentru Cercetare Științifică a Muncii și Protecției Sociale, București
imaginea utilizatorului Ștefania Bărbuceanu
Ștefania
BĂRBUCEANU
Expert național în cadrul proiectului ”Relații de Muncă și Dialog Social în Europa de Est”
imaginea utilizatorului PASCAL Despina
Despina
PASCAL
Expert audieri publice, Academia de Advocacy, Timișoara
 • Raluca
  DIMITRIU
  Prof. univ. dr., Academia de Studii Economice, Departamentul Drept, Bucureşti
  imaginea utilizatorului Raluca Dimitriu

  Raluca Dimitriu este profesor universitar de drept al muncii şi cercetător în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române. A publicat numeroase studii de drept social în reviste de specialitate din România, Austria, Franţa, Germania, Belgia, precum şi monografii dedicate dreptului românesc şi comparat al muncii.
  Preocupată de problematica raporturilor individuale şi colective de muncă, a coordonat pe parcursul anilor proiecte de cercetare şi lucrări internaţionale în domeniu.
  Raluca Dimitriu este, de asemenea, conducător de doctorate în cadrul Departamentului Drept al Academiei de Studii Economice. Ea participă în calitate de expert naţional în mai multe reţele de cercetare europene de notorietate - cum ar fi European Labour Law Network - şi susţine constant seminarii şi workshop-uri în domeniul dialogului social cu reprezentanţi ai partenerilor sociali, ca şi cu magistraţii specializaţi în completele de drept al muncii..

 • Catalin
  GHINĂRARU
  Dr, Secretar Științific, Institutul Național pentru Cercetare Științifică a Muncii și Protecției Sociale, București
  imaginea utilizatorului Catalin GHINĂRARU

  Cătălin Ghinăraru deține un doctorat în economie și de douăzeci de ani și-a dedicat cariera studierii pieței muncii și sistemele de asigurări sociale în România, în timp ce, de asemenea, a avut activități la nivel european și internațional. Principalele sale arii de studiu și de cercetare includ măsuri active, sistemele de pensii, demografie, macro-economie și statistici. Dl. Ghinăraru este autorul ultimului Raport Național de Dezvoltare Umană în România, sponsorizat de PNUD în 2007 și a contribuit cu un capitol dedicat României la recenta publicație a OIM-CEET privind Reforma pensiilor în Europa Centrală și de Est. A avut lucrări pentru OECD privind munca nedeclarată și pentru aproape zece ani, este corespondentul României al Observatorului European pentru Ocuparea Forței de Muncă. Din 2001 el are in răspundere Secretariatul Știițific și Institutul National de Cercetări Științifice în domeniul Muncii și Protecției Sociale din România, unde a realizat, de asemenea, o serie de studii și cercetări cu privire la problemele de protecție socială și forței de muncă, fiind coordonatorul primei monografii statistice din România privind Indicatorii  de Protecție Socială în 2007. Din 2005, el este membru al rețelei SkillsNet a CEDEFOP, lucrând cu  echipa care a pregătit exercițiul Pan-European de anticipare a cererii și ofertei de competențe.
  Cătălin Ghinăraru este de formare economist și are de asemenea, experiență ca și cadru didactic, în timp ce reprezintă, de patru ani comunitatea academică românească în cadrul Comitetului SSH al Programului Cadru nr.7.
  A scris lucrări pe tema șocurilor exogene aleatoare (Institutul Național de Statistică 2009) și "efectul Dornbusch-Calvo pe piețele emergente" (Institutul Național de Statistică 2011.

 • Ștefania
  BĂRBUCEANU
  Expert național în cadrul proiectului ”Relații de Muncă și Dialog Social în Europa de Est”
  imaginea utilizatorului Ștefania Bărbuceanu

  Ştefania Bărbuceanu este expert pe Strategie in departamentul de Strategie Coporativa a companiei OMV Petrom unde realizeaza analize pe sectorul de energie cat si pe macroeconomie.  Pozitia in departamentul de strategie a venit ca urmare a postului detinut anterior ca si Analist in departamentul de Relatia cu Investitorii, unde a contribuit la transformarea departamentului intr-un model de comunicare pe piata de capital din Romania.
  Ca si pregatire, a absolvit Masterul in Economie, specializarea Economie Internationala si Globalizare de la Facultatea de Economie si Business din cadrul Universitatii din Amsterdam.
  Ştefania Barbuceanu colaboreaza cu Fundatia Politica Germana Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), in calitate de expert national pe politici industriale, pe proiectul regional “Labour Relations and Social Dialogue in South Eastern Europe”. Astfel, a condus si publicat cercetarea economica  a fundatiei pentru Rapoartele Anuale 2011 si 2012 pe piata muncii din Romania, cu topicul relatii industriale si dialogul social. Mai mult, a publicat cercetarea  ”The Metal and Textile Industries in Romania”  ale carei rezultate le-a prezentat public intr-o conferinta internationala cu reprezentantii ai confederatiilor europene reprezentative pe sector. De asemenea, a participat ca si asistent de cercetare in raportul publicat de Fundatia FES din Romania pe propuneri de masuri anti criza pe piata muncii din Romania

 • Despina
  PASCAL
  Expert audieri publice, Academia de Advocacy, Timișoara
  imaginea utilizatorului PASCAL Despina

  Dna Pascal este licenţiată în ştiinţe economice, având deasmenea calificarea de manager de proiect și formator de formatori.
  Deține o experiență profesională de peste 30 de ani ca economist, cercetător ştiinţific, analist economic, formator, consultant de politici publice.
  Este specialist în: cadrul legislativ şi instituţional şi a evoluţiilor din contextul socio-economic românesc, în domeniul politicii de coeziune economică şi socială a Uniunii Europene, demonstrat prin experienţă practică de peste 10 ani în implementarea unor proiecte cu finanţare UE, în cerinţele de informare şi publicitate pentru programele operaţionale finanţate din fonduri UE, în sistemul de management, implementare şi control financiar al Fondurilor Europene în România.
  Despina Pascal are experiență specifică în evaluări instituţionale şi dezvoltare organizaţională: Strategii guvernamentale în domeniul IMM, al dezvoltării mediului de afaceri şi sector judiciar din România şi alte documente de politici publice, elaborare manuale de operare şi alte proceduri interne de lucru, regulamente, statute, ghiduri, etc.
  Deasemenea, experiența dănsei se întinde și în proiecte de asistenţă tehnică în cadrul programelor de pre-aderare pentru dezvoltarea sectorului IMM în România, evaluări sectoriale și instituționale pentru pregătirea şi management de programe cu finanţare de la Banca Mondială (FRDS) de la GEF (FREE ) în România şi IDA (R. Moldova).
  A contribuit la desfășurarea unor proiecte internaţionale în Bosnia-Herţegovina, Azerbaijean, Afganistan, Kârgâstan, Kosovo, Republica Moldova.
  A participat la elaborarea a numeroase rapoarte sectoriale /studii de cercetare aplicată/analize economice, etc.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.