Acasă

Tineri versatili, o necesitate pentru cerințele imprevizibile din piața muncii?

imaginea utilizatorului vasile.isan
Vasile
IŞAN
Rector, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
imaginea utilizatorului Hudema Maria
Maria
HUDEMA
Lider regional Coaliția 52, Iași
imaginea utilizatorului radu.nicosevici
NICOSEVICI
Radu
Președinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului nicolae.cretu
Nicolae
CREŢU
Preşedinte, Comisia de estetică şi istoria artei a Academiei Române, Filiala Iaşi
imaginea utilizatorului alma.andrei
Alma
ANDREI
Șef birou Centrul de Informare Profesională, Orientare în Carieră şi Plasament (CIPO) al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
imaginea utilizatorului Plesu Gheorghe
Gheorghe
PLEȘU
Președinte, Asociația Oamenilor de Afaceri, Iași
imaginea utilizatorului Roxana MUSCALU HAIDAU
Roxana
MUSCALU HAIDAU
Președinte, Asociația Tehnică de Formare Profesională "TEACH ING", Iași
imaginea utilizatorului Simona FIȚ
Simona
FIȚ
Consultant în transparența decizională Academia de Advocacy
 • Vasile
  IŞAN
  Rector, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
  imaginea utilizatorului vasile.isan

  Vasile Ișan este rectorul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și profesor la Catedra de Economie Politică din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, începând cu  anul 2008. Între anii 2005-2006 a fost Director general pentru Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană în Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
  A fost și este implicat în numeroase activități în domeniul educației: 2005-2006 a fost membru în Consiliul Național pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, membru în Consiliul Național al Oficiului pentru Burse de Studii în Strainătate, reprezentantul Ministerului Educației în ”Bologna Follow Up Grup”, etc. Ca activitate în domeniul economic, enumerăm: 1993-2008 a fost consultant al Centrului Româno-American pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Private Iași, formator în Management Financiar la Small Business Development Center, ASEM Chișinău și Fundația pentru Dezvoltare Locală Bacău în perioada 1995-1996, etc.
  Este coordonator de multiple proiecte în domeniul formării profesionale, peste 25 de participări la conferințe internaționale, coautor a 9 contracte și proiecte de cercetare, director a 2 granturi CNCSIS, autor și coautor a peste 150 de articole, studii și lucrări de specialitate.

 • Maria
  HUDEMA
  Lider regional Coaliția 52, Iași
  imaginea utilizatorului Hudema Maria

  Maria Hudema este lider regional al Coaliției 52 pe regiunea Nord Est și director executiv începând cu anul 2009 al Asociației Oamenilor de Afaceri Iași. Este implicată în mai multe organizații ce au ca activitate dezvoltarea locală și rurală prin derulare de proiecte in domeniu, cum ar fi: din 2010 este membru fondator și președinte al organizației HUȚUL-EKO, iar din 2012 este director adjunct al Grupului de Acțiune Local Valea Prutului.
  Maria Hudema este specialist în drept internațional, specializare obținută la Universitatea Națională I.Franko din Lvov, Ucraina, în anul 2006.

 • NICOSEVICI
  Radu
  Președinte, Academia de Advocacy
  imaginea utilizatorului radu.nicosevici

  Radu Nicosevici este membru activ în Comitetul Economico Social European, pe mandatele 2007 – 2015, în cadrul căruia îşi aduce contribuţii de îmbunătăţire a cadrului legislativ european.
  Din 2002 este membru fondator al Academiei de Advocacy, în cadrul căreia derulează programe şi proiecte de îmbunătăţire a cadrului legislativ pentru diferite grupuri de interese legitime din România.
  A introdus procedura de audieri publice ca fiind formula cea mai eficientă de consultări publice, după apariţia legii transparenţei în România. Prin această procedură a organizat peste 20 de audieri publice naţionale, care au condus cu precădere la modificări de proiecte de legi.
  În scopul apărării intereselor micilor întreprinzători s-a implicat în crearea Alianţei Strategice a Asociaţiilor de Afaceri, în numele căreia, a iniţiat prima campanie naţională de influenţare a deciziei publice, cunoscută sub numele de ,,greva fiscală” (1997).
  A iniţiat sesiuni de instruire vocaţională pentru reprezentanţii societăţii civile, a condus sesiuni de instruire în ţară şi străinătate şi a iniţiat programe de tip master în domeniul advocacy, alături de Universitatea de Vest din Timişoara. Este solicitat cu precădere în iniţierea şi coordonarea campaniilor de advocacy în beneficiul grupurilor de interese legitime ale societătii civile româneşti.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.