Acasă

Audiere publica - REGIONALIZAREA ROMÂNIEI – între pericole și oportunități

imaginea utilizatorului Iosif Pop
POP
Iosif
Lider regional al Coaliției 52 pe regiunea Nord Vest
imaginea utilizatorului Ioan LUMPERDEAN
LUMPERDEAN
Ioan
prodecan Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca
imaginea utilizatorului radu.nicosevici
NICOSEVICI
Radu
Președinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului dorel.sandor
SANDOR
Dorel
Consultant independent
imaginea utilizatorului Vasile Surd
SURD
Vasile
Prof. univ. dr. emerit al Facultății de Geografie din Cluj Napoca
imaginea utilizatorului Vasile Dâncu
DANCU
Vasile
Președinte al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, Cluj Napoca
imaginea utilizatorului serban.tiganas
TIGANAS
Serban
Președinte al Ordinului Arhitecților din România
imaginea utilizatorului Simona FIȚ
Simona
FIȚ
Consultant în transparența decizională Academia de Advocacy
 • POP
  Iosif
  Lider regional al Coaliției 52 pe regiunea Nord Vest
  imaginea utilizatorului Iosif Pop

  Iosif Pop este lider regional al Coaliției 52 pe regiunea Nord Vest și inițiator al alianței Lobby pentru Cluj. În 2004 a inițiat Consiliul Civic Local din Cluj, al cărui membru este până în prezent. Din 1998 până în prezent a fost președinte (vicepreședinte) al Societății Române de Cancer.

  Dintre activitățile în domeniul economic, enumerăm : fondator și președinte al Grupului  Financiar Imofinance în Cluj Napoca (2003-prezent), membru în Consiliul de Administrație al Asociației Române a Băncilor (2001-2002), președinte al Centrului de Dezvoltare Managerială din Cluj-Napoca (1998-2003), director general Camera de Comerț și Industrie Cluj (2002), ș.a.

   

 • LUMPERDEAN
  Ioan
  prodecan Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca
  imaginea utilizatorului Ioan LUMPERDEAN

  Ioan Lumperdean este din 2005 profesor universitar la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar în prezent este prodecan la această facultate. În 1999 a obținut diploma de doctor în istorie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

  A participat la organizarea de numeroase conferințe și simpozioane internaționale pe tema integrării europene. Domeniile principale în care activează sunt: istoria economiei, istoria gândirii economice, presă şi publicistică economică, istorie politico - naţională şi confesională, semantică istorică şi economică, globalizare, metodologia cercetării ştiinţific economice.

  Ioan Lumperdean este autorul a numeroase publicații și studii de specialitate în domeniul economic și istorie, unele fiind distinse cu diplome de onoare și premii, din care: ” Literatura economică românească din Transilvania la începutul epocii moderne”, Bucureşti, Ed. Didactică şi Pedagogică, R.A., 1999, ”Introducere în istoria economiei de piaţă”, Cluj-Napoca, Ed. Presa Universitară Clujeană, 2002,” Istoria Transilvaniei”, vol. III, Cluj-Napoca, Academia Română, Centrul de Studii Transilvane, 2008, ș.a.

  A participat și participă în continuare la peste 7 contracte de cercetare ştiinţifică, granturi şi proiecte europene, din care enumerăm câteva teme: ”Economie regională şi identitate comunitară în Transilvania, Banatul montan şi Bucovina 1800-1914”, ”Idei – Proiecte de cercetare exploratorie” cod proiect 2405/2008. Tema de cercetare: Raportul rural-urban în procesul modernizării Transilvaniei 1850-1914”, ș.a.

 • NICOSEVICI
  Radu
  Președinte, Academia de Advocacy
  imaginea utilizatorului radu.nicosevici

  Radu Nicosevici este membru activ în Comitetul Economico Social European, pe mandatele 2007 – 2015, în cadrul căruia îşi aduce contribuţii de îmbunătăţire a cadrului legislativ european.
  Din 2002 este membru fondator al Academiei de Advocacy, în cadrul căreia derulează programe şi proiecte de îmbunătăţire a cadrului legislativ pentru diferite grupuri de interese legitime din România.
  A introdus procedura de audieri publice ca fiind formula cea mai eficientă de consultări publice, după apariţia legii transparenţei în România. Prin această procedură a organizat peste 20 de audieri publice naţionale, care au condus cu precădere la modificări de proiecte de legi.
  În scopul apărării intereselor micilor întreprinzători s-a implicat în crearea Alianţei Strategice a Asociaţiilor de Afaceri, în numele căreia, a iniţiat prima campanie naţională de influenţare a deciziei publice, cunoscută sub numele de ,,greva fiscală” (1997).
  A iniţiat sesiuni de instruire vocaţională pentru reprezentanţii societăţii civile, a condus sesiuni de instruire în ţară şi străinătate şi a iniţiat programe de tip master în domeniul advocacy, alături de Universitatea de Vest din Timişoara. Este solicitat cu precădere în iniţierea şi coordonarea campaniilor de advocacy în beneficiul grupurilor de interese legitime ale societătii civile româneşti.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.