Acasă

Audiere publica - REGIONALIZAREA ROMÂNIEI – între pericole și oportunități

imaginea utilizatorului Iosif Pop
POP
Iosif
Lider regional al Coaliției 52 pe regiunea Nord Vest
imaginea utilizatorului Ioan LUMPERDEAN
LUMPERDEAN
Ioan
prodecan Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș Bolyai, Cluj Napoca
imaginea utilizatorului radu.nicosevici
NICOSEVICI
Radu
Președinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului dorel.sandor
SANDOR
Dorel
Consultant independent
imaginea utilizatorului Vasile Surd
SURD
Vasile
Prof. univ. dr. emerit al Facultății de Geografie din Cluj Napoca
imaginea utilizatorului Vasile Dâncu
DANCU
Vasile
Președinte al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, Cluj Napoca
imaginea utilizatorului serban.tiganas
TIGANAS
Serban
Președinte al Ordinului Arhitecților din România
imaginea utilizatorului Simona FIȚ
Simona
FIȚ
Consultant în transparența decizională Academia de Advocacy
 • SANDOR
  Dorel
  Consultant independent
  imaginea utilizatorului dorel.sandor

  Are o lungă carieră didactică în institute de educație în științe politice. A fost activ în perioada Guvernelor Roman și Stolojan, având funcția de Secretar de Stat. A condus proiecte de cercetare, cu finanțare externă, pentru temele prioritare ale României. A oferit consultanță politică pentru campanii electorale, alegeri locale, parlamentare și prezidențiale. A oferit consultanță, în analiză de risc, pentru companii private și mediului internațional. Activează în mediul publicistic, este comentator media pe plan intern și internațional.

 • SURD
  Vasile
  Prof. univ. dr. emerit al Facultății de Geografie din Cluj Napoca
  imaginea utilizatorului Vasile Surd

   

  Vasile Surd este profesor universitar doctor emerit al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Facultatea de Geografie. Activează ca și cadru didactic la această facultate din 1973, în 1982 a obținut diploma de doctor în geografie iar în 1994 a fost decan interimar al acestei facultăți. Între 1992-1996 a fost membru în senatul Universității ”Babeș-Bolyai” și între 2000-2008 cancelar al Facultății de Georgafie.

  Din anul 1974 este membru al Societății Naționale de Geografie, din 1990 membru al National Geographic Society, iar din 2002 membru al Societății Sârbe de Geografie. În 2010 a înființat Centrul de Cercetare a Așezărilor și Urbanism și a pus bazele revistei ”Settlements and Territorial Planning”.

  A particpat la peste 35 d emanifestări științifice internaționale, dintre care 7 ale UNiunii Internaționale de Geografie.

   În anii 1998, 2002, 2006 și 2010 a organizat și coordonat conferințele internaționale cu tema ”Rural Space and Regional/Local Development”. A fost solicitat pentru realizarea proiectului de dezvoltare rurală din centrul și nord-vestul țării, care s-a finalizat în 1998 cu publicarea ”Cartei Verzi – Dezvoltarea Rurală în România”. Tot în 1998 a pus bazele Fundației pentru Dezvoltare Rurală ”Transilvania”.

  A publicat 119 studii și 14 cărți, majoritatea in domeniul evoluției și contextului geografic al României, amenajarea spațiului geografic, riscul demografic, dezvoltarea și planificarea urbană și potențialul turistic.

   

 • DANCU
  Vasile
  Președinte al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie, Cluj Napoca
  imaginea utilizatorului Vasile Dâncu

   

  Prof. Univ. Dr. Vasile Dâncu este Președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES și membru fondator al Asociației Române pentru Evaluare și Strategie – ARES. Profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București și profesor asociat la Academia națională de Informații, dar și la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Vasile Dâncu ține cursuri de Sociologie Generală, Comunicare, Cercetare de  piață, Managemet strategic. Vasile Dâncu este membri ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research) și coordonează secția de Sociologia Comunicării, Cunoașterii și Tehnologia Informației din cadrul Societății Socilogilor din România.

  Vasile Dâncu a obținut calitatea de trainer în comunicare interculturală după participarea la programul Euopean de Cercetare inițial de Oficiul Franco-German al Tineretului (OFAJ). Este fost director al Revistei de Cultură ”Tribuna” și editor șef al publicației “Transylvanian Review”.

  Vasile Dâncu a fost prezent și în mediul politic, deținând pe parcursul timpului funcții de conducere în cadrul Partidului Social Democrat, dar și funcții importante în domeniul guvernamental și de stat, printre care cea de Ministru al Informațiilor Publice în perioada 2000-2003, cea de senator al României în legislatura 2004-2008 și cea de membru al Grupului Socialiștilor în Parlamentul European (2005-2007)

  Vasile Dâncu este, în prezent, membru în grupul de experți constituit la nivelul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice în vederea pregătirii procesului de regionalizare/descentralizare.

 • TIGANAS
  Serban
  Președinte al Ordinului Arhitecților din România
  imaginea utilizatorului serban.tiganas

  Membru fondator și președinte al Ordinului Arhitecților din România.
  Incepând cu anul 2007, a fost membru al delegației române in cadrul Consiliului Arhitecților Europeni și membru în numeroase grupuri de lucru ale Consiliului, cum ar fi: membru al grupului de lucru privind Sistemul de Informare asupra Costurilor, membru al grupului de lucru privind Achizițiile Publice, membru al grupului de lucru ENACA, iar din 2009 până in 2010 – responsabil cu comunicarea în consiliul executiv al CAE.

  Ca activitate în domeniul arhitecturii și urbanismului, Şerban Dragoş Ion Țigănaş este inițiator, colaboartor, co-autor în numeroase planuri urbanistice și teritoriale, precum și câștigatorul a numeroase competiții in domeniu.
  Este lector la Universitatea din Cluj Napoca, Facultatea de Arhitectura și Urbanism.
  Organizator și participant la numeroase conferințe și congrese naționale si internaționale în domeniul arhitecturii și urbanismului.

 • Simona
  FIȚ
  Consultant în transparența decizională Academia de Advocacy
  imaginea utilizatorului Simona FIȚ

  Simona Fiţ este consultant al Academiei de Advocacy, din anul 2003. Ca cercetător, trainer consultant în transparenţa decizională şi analist, Simona Fiț a iniţiat o serie de dezbateri publice şi a participat activ la proiectele şi campaniile de advocacy ale Academiei de Advocacy, între care menţionăm: proiectul Pro – Activ, proiectul ,,Alianţa Antreprenorială. Responsabilitate şi dezvoltare în regiunea V Vest”, campania de advocacy pentru modificarea Codului fiscal, campania de advocacy pentru modificarea Codului muncii.
  În calitate de lector, a elaborat şi coordonat cursul ,,Cadrul instituţional şi legislativ de influenţare a politicilor publice în România”, în cadrul Masterului de Politici Publice şi Advocacy, al Universităţii de Vest din Timişoara.
  Este autor aunor publicaţii printre care: ,,Raportul de monitorizare a Parlamentului României, în anul 2005”, ,,Implicarea societăţii civile în procesul de elaborare, monitorizare şi evaluare a politicilor publice”, ,,Studiu privind existenţa sau nu a unor proceduri minimale de consultare publică la nivelul administraţiei publice centrale şi locale din România”, şi coautor a unor publicaţii, printre care menționăm:,,De la opacitate la transparenţă. Experienţele participării cetăţeneşti la decizia publică”, ,,Campania de Advocacy – Ghid practic pentru organizaţiile cu membri”.

  Deţine titlul de doctor în finanţe.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.