Acasă

Votul electronic sau votul prin corespondență?

imaginea utilizatorului Alina MUNGIU-PIPPIDI
MUNGIU-PIPPIDI
Alina
Președinte, Societatea Academică din România
imaginea utilizatorului radu.nicosevici
NICOSEVICI
Radu
Președinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului Simona POPESCU
POPESCU
Simona
Coordonator proiect Alianța pentru o Românie Curată
imaginea utilizatorului Dacian CIOLOS
CIOLOȘ
Dacian
Fost Comisar European, fost Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
imaginea utilizatorului Alexandru RADU
RADU
Alexandru
Prof. Univ. Dr., Fac. Ştiinţe Politice, Univ. Creştină Dimitrie Cantemir, Bucureşti
imaginea utilizatorului corina.dragomirescu
DRAGOMIRESCU
Corina
Vicepresedinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului Silviu ROGOBETE
ROGOBETE
Silviu
PhD, Brunel, London UK, Conf. Univ. Universitatea de Vest Timisoara
imaginea utilizatorului Emil HUREZEANU
HUREZEANU
Emil
Scriitor si publicist
 • MUNGIU-PIPPIDI
  Alina
  Președinte, Societatea Academică din România
  imaginea utilizatorului Alina MUNGIU-PIPPIDI

  Alina Mungiu-Pippidi este președintele celui mai cunoscut think tank din România, Societatea Academică din România (SAR), și inițiatorul platformei civice România Curată. Ca politolog, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea, elaborează de mai mulți ani capitolul dedicat României din raportul anual Nations in Transit al Freedom House. A predat la Universitatea din București și la SNSPA, iar din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin. În 2012 a fost cooptată în prestigiosul think tank European Council on Foreign Relations.
  Alina Mungiu-Pippidi este de asemenea activist civic: a participat în 1990 la protestele din Piața Universității, a inițiat și a condus Coaliția pentru un Parlament Curat, care a dus în 2004 la eliminarea pe criterii de integritate morală a 98 de candidați de pe poziții eligibile pe listele de candidați la Parlament.

  Prof. Dr. Alina Mungiu Pippidi a fost invitată să vorbească la FALLING WALLS CONFERENCE - eveniment ce a marcat 25 de ani de la manifestația care a inițiat o succesiune de mișcări ce aveau să conducă, o lună mai târziu, la căderea Zidului Berlinului - alături de personalități politice ale momentului și de oameni de știință cu recunoaștere academică globală despre cum se poate dărâma Zidul Corupției (BREAKING THE WALL OF CORRUPTION).
  Alina Mungiu Pippidi a fost invitată să se adreseze participanților în calitatea sa de cercetător, jurnalist și fondatoarea Societății Academice din România, cel mai vechi think-tank activ din România dedicat promovării bunei guvernări. În calitate de director al European Research Centre for Anti-Corruption and State-Building (ERCAS), Alina Mungiu Pippidi oferă consultanță Comisiei Europene și Băncii Mondiale în privința combaterii corupției.
  http://www.romaniacurata.ro/alina-mungiu-pippidi-printre-vorbitorii-mari...
  Scrie în limbile română, franceză și engleză, iar cărțile și articolele sale au fost traduse în mai multe limbi. A predat și a conferențiat pe teme legate de tranziția lumii postcomuniste în mai multe universități, printre care Harvard, Stanford, Princeton și Oxford. De asemenea publică un editorial săptămânal în ziarul România liberă.

 • NICOSEVICI
  Radu
  Președinte, Academia de Advocacy
  imaginea utilizatorului radu.nicosevici

  Radu Nicosevici este membru activ în Comitetul Economico Social European, pe mandatele 2007 – 2015, în cadrul căruia îşi aduce contribuţii de îmbunătăţire a cadrului legislativ european.
  Din 2002 este membru fondator al Academiei de Advocacy, în cadrul căreia derulează programe şi proiecte de îmbunătăţire a cadrului legislativ pentru diferite grupuri de interese legitime din România.
  A introdus procedura de audieri publice ca fiind formula cea mai eficientă de consultări publice, după apariţia legii transparenţei în România. Prin această procedură a organizat peste 20 de audieri publice naţionale, care au condus cu precădere la modificări de proiecte de legi.
  În scopul apărării intereselor micilor întreprinzători s-a implicat în crearea Alianţei Strategice a Asociaţiilor de Afaceri, în numele căreia, a iniţiat prima campanie naţională de influenţare a deciziei publice, cunoscută sub numele de ,,greva fiscală” (1997).
  A iniţiat sesiuni de instruire vocaţională pentru reprezentanţii societăţii civile, a condus sesiuni de instruire în ţară şi străinătate şi a iniţiat programe de tip master în domeniul advocacy, alături de Universitatea de Vest din Timişoara. Este solicitat cu precădere în iniţierea şi coordonarea campaniilor de advocacy în beneficiul grupurilor de interese legitime ale societătii civile româneşti.

 • POPESCU
  Simona
  Coordonator proiect Alianța pentru o Românie Curată
  imaginea utilizatorului Simona POPESCU

  Simona Popescu este Project Manager la Societatea Academică din România.
  Coordonează de patru ani acțiuni comune ale membrilor Alianței pentru o Românie Curată (ARC), o alianță nonformală din care fac parte 25 de organizații nonguvernamentale, reprezentative și cu tradiție în promovarea democrației în România. Este în permanență preocupată să identifice noi membri pe care îi cheamă să se alăture unei cauze comune dedicată bunei guvernări și luptei anticorupție.

  A fost coordonator și organizator de traininguri, seminarii și mese rotunde dedicate implementării Strategiei Naționale Anticorupție, transparenței decizionale și a informației de interes public, în colaborare cu membri ai ARC și instituții ale statului precum Ministerul de Justiție, Agenția Națională Anticorupție, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, Consiliului Concurenței, Consiliului Superior al Magistraturii.
  A fost trainer și moderator al dezbaterilor și pentru alte organizații ale societății civile externe ARC, precum  Friedrich-Ebert-Stiftung sau Confederația Caritas România.
  Dezvoltă o rețea de voluntari dedicați acțiunilor anticorupție.

  La Societatea Academică din România a fost autorul și coordonatorul unui proiect care s-a numit ”Student pentru o Românie curată”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA, colaborând cu  lideri de asociații membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studentești din România. La sesiunile de formare a activiștilor pentru buna guvernare și anticorupție au participat peste 150 de studenți din peste 10 centre universitare din România. S-au constituit cinci comunități anticorupție, în 5 centre universitare: București, Iași, Cluj, Timișoara și Constanța, fiecare alcătuită din peste 50 de membri. Studenții au primit îndrumare în procesul de identificare a temelor și cazurilor de lipsă a transparenței universitare sau de abuzuri, dar și sprijin în redactarea de articole postate pe platforma specială, dedicată tinerei generații.

  Jurnalist cu experiență de 25 de ani (începând cu Adunarea Constituantă - primul Parlament al României post-decembriste unde a fost acreditată, ulterior devenind sef de departament, editorialist și analist politic), a publicat analize, sinteze, anchete, interviuri și editoriale în Dreptatea, Cotidianul, Evenimentul zilei, Dilema, Dilema Veche, Revista 22, Dialog liberal, România liberă, Historia. De 6 ani, realizează emisiuni pentru Radio România Antena Satelor și Radio România Internațional.
  * Membru al Juriului Clubul Român de Presă care a acordat premiile Ediției 2000, secțiunea “Expresivitate Jurnalistică”;  
  * Membru al juriului Gala Societății Civile, ediția 2012, Secțiunea Apărarea Drepturilor Individuale / Colective;
  * Membru al Juriului la Concursul “Europa Jurnaliștilor din amfiteatre”, ediția 2013, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.