Acasă

Votul electronic sau votul prin corespondență?

imaginea utilizatorului Alina MUNGIU-PIPPIDI
MUNGIU-PIPPIDI
Alina
Președinte, Societatea Academică din România
imaginea utilizatorului radu.nicosevici
NICOSEVICI
Radu
Președinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului Simona POPESCU
POPESCU
Simona
Coordonator proiect Alianța pentru o Românie Curată
imaginea utilizatorului Dacian CIOLOS
CIOLOȘ
Dacian
Fost Comisar European, fost Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
imaginea utilizatorului Alexandru RADU
RADU
Alexandru
Prof. Univ. Dr., Fac. Ştiinţe Politice, Univ. Creştină Dimitrie Cantemir, Bucureşti
imaginea utilizatorului corina.dragomirescu
DRAGOMIRESCU
Corina
Vicepresedinte, Academia de Advocacy
imaginea utilizatorului Silviu ROGOBETE
ROGOBETE
Silviu
PhD, Brunel, London UK, Conf. Univ. Universitatea de Vest Timisoara
imaginea utilizatorului Emil HUREZEANU
HUREZEANU
Emil
Scriitor si publicist
 • CIOLOȘ
  Dacian
  Fost Comisar European, fost Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
  imaginea utilizatorului Dacian CIOLOS

  Dl Dacian Ciolos  a activat de-a lungul carierei sale atat in mediul guvernamental, cat si in administratia publica si in mediul neguvernamental, nefiind insa membru al nuciunui partid politic.
  Dl Ciolos a fost ministru al agriculturii in perioada 2007-2008, iar din 2010 pana la sfarsitul anului 2014 a fost Membru al Comisiei europene, fiind Comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala. In aceasta calitate a propus si negociat reforma Politicii Agricole Comune (politica europeana cu cel mai mare buget), initiind cu aceasta ocazie un amplu proces de consultare publica la nivel european in vederea elaborarii propunerilor de reforma.

 • RADU
  Alexandru
  Prof. Univ. Dr., Fac. Ştiinţe Politice, Univ. Creştină Dimitrie Cantemir, Bucureşti
  imaginea utilizatorului Alexandru RADU

  Alexandru Radu este profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, Bucureşti. Activitatea sa didactică şi de cercetare ştiinţifică se concentrează în două domenii principale de activitate: studiile sistemice (sisteme politice, sisteme electorale, sisteme partidiste) şi analiza politică. Este redactor-şef al revistei academice BDI Sfera Politicii. În perioada 2004-2007 a fost vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Este expert al Comisiei parlamentare pentru Codul Electoral. Desfăşoară activităţi de analiză şi consultanţă politică. Este autor a circa 100 de cărţi, studii şi articole, printre lucrările cele mai recente numărându-se: Statul sunt eu! O istorie analitică a crizei politice din iulie-august 2012 (coautor, Bucureşti, Monitorul Oficial, 2013), Despre mitologia votului uninominal (Sfera Politicii, 2013), Politica între proporţionalism şi majoritarism. Alegeri şi sistem electoral în România postcomunistă (Iaşi, Institutul European, 2012), Sisteme politice contemporane. Forme de guvernare în 29 de state (Bucuresti, C.H. Beck, 2010).

 • DRAGOMIRESCU
  Corina
  Vicepresedinte, Academia de Advocacy
  imaginea utilizatorului corina.dragomirescu

  Corina Dragomirescu este fondator al Academiei de Advocacy în cadrul căreia iniţiază, aplică spre finanţare şi coordonează... toate proiectele organizaţiei, fiind de asemenea implicată activ în toate campaniile de advocacy ale organizaţiei, în consultările publice derulate prin procedura de audieri publice şi în elaborarea de publicaţii de sprijinire a societăţii civile în a-şi apăra interesele.

  În cadrul Confederaţiei Întreprinzătorilor Particulari din județul Timiş a elaborat proiecte spre finanţare, atât pentru mediul timişorean, cât şi transfrontalier (1995-2001).

  A demarat experimentul pilot de incubator de afaceri, punând în practică primul parteneriat public privat din judeţul Timiş - ,,Centrul de Inovare şi Incubare Timişoara” (1994). În cadrul acestui program a sprijinit peste 50 de IMM-uri cu asistenţa tehnică în obtinerea de fonduri neramburasabile, în valoare de 50.000 euro/proiect (1994-1996). Experienţa acumulată în mediul asociativ a determinat-o să se implice alături de organisme internaţionale (IRIS Center, CHF International) în elaborarea de politici publice de creare a unui mediu favorabil dezvoltării socio - economice în România.

  A contribuit la elaborarea legilor accesului liber la informaţia publică, a legii transparenţei, a proiectului de lege de declaraţie unică consolidată pentru întreprinderi, a legii aprobării tacite, a declaraţiei pe proprie raspundere, câştigând o bogată experienţă în procesul legislativ şi modul de interferare cu legiuitorii.

  Elaborează sesiuni de training în advocacy şi livrează module specifice de instruire vocaţională, atât în ţară cât şi în străinătate.

 • ROGOBETE
  Silviu
  PhD, Brunel, London UK, Conf. Univ. Universitatea de Vest Timisoara
  imaginea utilizatorului Silviu ROGOBETE

  Silviu E. Rogobete este licentiat si doctor al Universitatii Brunel din Marea Britanie, in 2001 si 2002 fiind Visiting Fellow si membru al Senior Common Room, St. Hugh's College, Universitatea Oxford. In prezent este Conferentiar universitar al Universitatii de Vest din Timisoara unde preda subiecte din domeniul filosofiei morale si al drepturilor omului pentru departamentul de stiinte politice. In perioada 2006 - 2013 Silviu a fost Consul general al Romaniei in Africa de sud, intre 2009-2013 fiind si Decanul Corpului Consular din Cape Town. Este indrumator de studii doctorale in Marea Britanie (din 2006), in Africa de sud (din 2012) si in Romania (din 2013). In 1997 a participat direct la infiintarea Centrului de educatie crestina si cultura contemporana „Areopagus” si in 2001 a Centrului regional de integrare sociala si dezvoltare umana „CRISDU”, pe care le-a si condus din pozitia de director executiv. In prezent este presedintele celor doua asociatii. Publicatiile sale includ:Fundamentele si practica drepturilor omului (Editura UVT, Timisoara), O Ontologie a Iubirii (Polirom, Iasi), 'Exploring connections between the self, ethics and politics in postcommunist spaces: a continuing dialogue with the late Jean Bethke Elshtain (1941–2013)' (in Religion, State and Society, Martie 2015, Routledge)

 • HUREZEANU
  Emil
  Scriitor si publicist
  imaginea utilizatorului Emil HUREZEANU

  Între 1975 şi 1979 urmează cursurile Facultăţii de Drept din Cluj-Napoca. Din 1976 devine redactor la revista Echinox, iar din 1978 ocupă postul de secretar de redacţie. După terminarea facultăţii, în 1979, îşi adună poeziile în volumul Lecţia de anatomie, apărut la Editura Dacia din Cluj şi distins un an mai târziu cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor. Tot în timpul studiilor este membru fondator al trupei de teatru Ars Amatoria, jucând în câteva piese care parodiau sistemul.

  Îşi începe cariera de jurisconsult în 1980 în 10 sate din zona Sebeş-Alba, unde lucrează timp de un an. În 1981 se angajează ca librar in Sibiu, renunţând în scurt timp şi la acest post. În acelaşi an, Ana Blandiana, în calitate de câştigătoare a Premiului Herder, oferă bursa redacţiei Echinox, iar aceasta îl nominalizează pe Hurezeanu. Pentru a putea primi paşaport, este nevoit să se angajeze ca avocat la Mediaş. Reuşeşte să obţină paşaportul şi, la 1 noiembrie 1982, pleacă la Viena.

  După terminarea celor două semestre ale bursei Herder ajunge la München unde se angajează ca redactor la Radio Europa Liberă, post pe care îl va ocupa din 1983 până în 1994. Debutează cu un articol despre ţiganii din România, iar apoi traduce din revista Geo. În octombrie 1983 primeşte azil politic în Germania. În aceeaşi perioadă începe să scrie cronici politice, iar la moartea lui Emil Georgescu îi ocupă locul la rubrica Actualitatea românească. Totodată devine consultant de specialitate pentru diverse posturi de radio şi televiziune europene. În 1985 primeşte o bursă la Universitatea Charlottesville din Virginia, Statele Unite ale Americii, unde studiază ştiinţe politice. Întors în Germania, îşi continuă studiile la universităţi americane din Europa, până la masteratul pe care şi-l susţine la Boston în Relaţii Politice Internaţionale şi Strategice.

  În 1990 se întoarce în România şi participă la „Fenomenul Piaţa Universităţii”, fiind în continuare salariat al postului de radio Europa Liberă. În primăvara lui 1994, Emil Hurezeanu devine director al departamentului românesc pentru scurt timp (până la finele lui decembrie), după care pleacă la Köln (din ianuarie 1995) pentru a lucra ca director al secţiei române de la Deutsche Welle, unde scrie editoriale politice. Colaborează în continuare la Radio Europa Liberă. Rămâne salariat la Deutsche Welle până în 2002, când se întoarce definitiv în România. Timp de cinci sezoane este realizatorul emisiunii România mea la postul de televiziune Antena 1, emisiune distinsă cu Premiul APTR 2003, secţiunea talk-show. Din 2005 realizează, alături de Cristian Tudor Popescu, emisiunea Cap şi pajură la Realitatea TV. Îşi continuă cariera în radio prin realizarea emisiunii Interviurile Europa FM la postul cu acelaşi nume.

  În martie 2003 devine consilier personal al primului ministru din acea vreme, Adrian Năstase, pe probleme de analiză politică a unor fenomene externe, demisionând din această funcţie după şase luni.

  În România publică şi două volume de eseuri politice, Între câine şi lup (1996) şi Cutia Neagră (1997), pentru cel din urmă primind Premiul pentru Publicistică al Uniunii Scriitorilor din România. În 1998 devine „cetăţean de onoare” al Sibiului.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.