Acasă

Audierea publica "Regionalizarea Romaniei - De ce?" 23 noiembrie 2012

Academia de Advocacy a initiat, la Timisoara, in data de 23 noiembrie 2012, audierea publica cu tema ,,REGIONALIZAREA ROMÂNIEI – DE CE?”, considerand necesara si oportuna declansarea unui proces real, consecvent si gradual de larga consultare publica, avand pe tema “Regionalizarea Romaniei-De ce?”, pentru a evidentia valoarea si forta deciziilor publice fundamentate si legitimate prin consultare publica si, mai ales, pentru a se vizibiliza rolul si potentialul real al implicarii celor interesati in procesul de formulare si luare a deciziilor publice.
Tematica regionalizarii Romaniei si actiunea de mobilizare coordonata de Academia de Advocacy, in scopul implicarii reale a partilor interesate in audierea publica, au generat colectarea, conform procedurii de audiere publica, a peste 250 de opinii scrise continand raspunsuri la intrebarile motivatiei audierii publice.
Comisia de Experti, formata din E.S. Matthijs van Bonzel - Ambasadorul Olandei in Romania, Juan Castro Pinedo - Dir. Gen. Adj. Agentia de Dezvoltare Regionala Țara Bascilor, Dorel Sandor – Consultant Independent, Serban Tiganas - Presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, Simona Fit - Consultant Transparenta Decizionala Academia de Advocacy, in baza opiniilor scrise colectate, a realizat un raport sinteza, ce cuprinde concluziile si recomandarile audierii publice.
Raportul sinteza a fost diseminat si prezentat public intr-o conferinta de presa, in data de 12 decembrie 2012, la Bucuresti.
Materialele audierii publice, inclusive opiniile scrise colectate, pot fi consultate aici.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.